Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus blij met gebedsgroepen voor roepingen

Paus blij met gebedsgroepen voor roepingen
BRUSSEL (KerkNet/VIS) - In Rome is afgelopen vrijdag de boodschap van de paus voor de 41ste Wereldroepingendag, op de vierde zondag van Pasen, voorgesteld. De paus spreekt daarin zijn tevredenheid uit over het feit dat in ettelijke plaatselijke Kerken gebedsgroepen voor meer roepingen zijn opgericht.
Hij benadrukt dat de roeping om zich uitsluitend ten dienste te stellen van Christus in zijn Kerk een onschatbaar geschenk blijft van de goddelijke genade. De paus onderstreept de specifieke waarde van het gebed, verbonden met het offer en het lijden.

"In de kern van elk gebed bevindt zich de eucharistie, het sacrament van het altaar, dat een beslissende waarde heeft bij nieuwe roepingen en het behoud daarvan. De geroepenen halen hun kracht uit het verzoenende offer van Christus om zich volledig toe te wijden aan de verkondiging van het evangelie."

Voor de paus is het duidelijk dat de kracht van het getuigenis afhankelijk is van de heiligheid van de geroepenen, die ook anderen moeten kunnen overtuigen om hun leven aan Christus toe te wijden.
 
 

 

Rorate Zoeken