Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Keukenbijbel"

KASSEL (KerkNet/EKD/EPD) - Men kan het soms zo gek niet bedenken of het bestaat. De Duitse protestantse bijbelstichting uit Stuttgart vond dat de bekende Goed Nieuws-vertaling van de bijbel nog steeds zijn diensten kan bewijzen en selecteerde een aantal fraaie bijbelteksten, die ideaal zijn voor hotels en herbergen. De citaten hebben betrekking op thema’s zoals gastvrijheid of ‘de herberg’ en moeten dienst doen in de horeca.
Tegelijkertijd hield voorzitter Hörst Dickel (uit Kassel) een pleidooi voor het personeel van de horeca. Volgens hem moeten uitbaters “kok en kelner” in staat stellen om aan het kerkelijke leven van hun geloofsgemeenschap deel te nemen. Met dat gegeven zou men ook bij het opstellen van de diensttijden rekening moeten houden.
De citaten werden gepubliceerd in het oecumenische tijdschrift “Der Bote”, dat maandelijks wordt uitgegeven en in Duitsland en Zwitserland op zesduizend exemplaren in hotels en restaurants verdeeld wordt.
 
 

 

Rorate Zoeken