Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus hekelt religieuze onverschilligheid in Europa

Paus hekelt religieuze onverschilligheid in Europa
BRUSSEL (KerkNet/CWN/LaCroix/AFP) - Paus Johannes Paulus II heeft vrijdag, bij het begin van het overleg van de staats- en regeringsleiders in Brussel en 'op een ogenblik dat de Europese Naties op weg zijn naar een nieuwe constitutie', nogmaals het belang onderstreept van de christelijke waarden.
De paus sprak zijn bezorgdheid uit over de toenemende religieuze onverschilligheid in Europa en herhaalde tevens zijn oproep voor een verwijzing naar de christelijke waarden in de nieuwe Europese grondwet.

Hij deed de oproep tijdens de ontmoeting met 4 nieuwe ambassadeurs bij de Heilige Stoel: Birger Dan Nielsen van Denemarken, Walter Woon van Singapore, Mohamad Jaham Abdulaziz Al-Kawari van Qatar en Priit Kolbre van Estland.

De paus waarschuwde dat een Europa dat geen band meer heeft met God enkel aanleiding kan geven tot "sociale fragmentatie, morele chaos en politieke verdeeldheid".

Hij onderstreepte tevens dat politieke leiders de opdracht hebben om moedige politieke beslissingen te nemen om het leven met wettelijke maatregelen te beschermen, het gezin te ondersteunen en echtscheiding en abortus te bestrijden.

Hij riep politici tevens op om zich ten dienste te stellen van hun landgenoten en de internationale gemeenschap en vroeg tegelijkertijd een globalisering van de broederlijkheid en solidariteit.
 
 

 

Rorate Zoeken