Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan opent drie-dimensionale pauskapel op Internet

Vaticaan opent drie-dimensionale pauskapel op Internet
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Met een drie-dimensionale presentatie op Internet heeft het Vaticaan de deuren opengesteld van de Redemptoris Mater-kapel van paus Johannes Paulus II. Bezoekers kunnen tijdens hun virtuele bezoek aan de kapel de prachtige mozaïeken bekijken die onlangs gerestaureerd werden.
Paus Johannes Paulus II gebruikt de kapel voor retraites en bezinning in de adventstijd en de veertigdagentijd. De mozaïeken op de wanden en het plafond van de kapel, die zo'n 600 vierkante meter beslaan, werden volledig gerestaureerd als een kado voor het 25-jarig pontificaat van de paus.

Via internet kunnen bezoekers de kapel binnengaan en er vrij in bewegen. Dankzij de drie-dimensionale presentatie is het mogelijk om door de kapel te bewegen en naar boven en naar beneden te kijken. Via icoontjes kan informatie en uitleg over de mozaïeken geraadpleegd worden.

De kapel is zowel door mensen met een langzame internetverbinding als door breedband-gebruikers te bekijken. Aan het internet project wordt nog gewerkt; sommige onderdelen werken nog niet en zullen in de loop van deze maand worden toegevoegd. Toch is een bezoek aan de Redemptoris Mater-kapel alvast de moeite waard. Klik op de onderstaande link om naar de site te gaan:

<a href="http://www.vatican.va/redemptoris_mater/index_en.htm" target="new">Redemptoris Mater kapel</a>
 
 

 

Rorate Zoeken