Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vrouw Milingo wil hongerstaking beginnen

Vrouw Milingo wil hongerstaking beginnen
ROME (KerkNet/KIPA/nydaily.com/AP/ANP) - Volgens het Zwitserse persagentschap KIPA is de kans groot dat Mgr.Milengo terugkeert in de schoot van de katholieke Kerk. Dat werd zaterdag door een woordvoerder van het Vaticaan bevestigd.
Volgens een begeleider van Mgr.Milengo, de Italiaan Bisentis, is de bisschop vertrokken voor een “spirituele retraite van ongeveer twee weken”. Volgens ANP verblijft de aartsbisschop ergens in Italië, maar Bisantis weigerde daarover nadere toelichting te geven. Ciro Benedettini verklaarde namen het Vaticaan dat de aartsbisschop er zelf de voorkeur aan gaf zich een tijdje uit de openbaarheid terug te trekken. Mgr. Milengo wil de bezinningsperiode gebruiken om te bidden en te bezinnen.

Mgr. Milengo maakte net een week eerder totaal onverwacht zijn opwachting in het zomerverblijf van de paus in Castelgandolfo. Daar had hij, zowel maandag als dinsdag, een gesprek met de paus. Daarna besloot Rome het ultimatum voor de dreigende excommunicatie – op 20 augustus – uit te stellen.

Woensdag verklaarde de Afrikaanse bisschop aan journalisten dat hij heen en weer geslingerd wordt tussen zijn echtgenote, zijn respect voor Sun Yung Moon en zijn trouw aan de paus. Tijdens de ontmoeting in Castelgandolfo had de 71-jarige bisschop van Lusaka aan de paus toevertrouwd dat hij allerminst van plan was de katholieke Kerk te verlaten.

Zowel Rome als Mgr.Milengo lijken met de tussenoplossing voorlopig vrede te nemen. Dat is allerminst het geval bij de Koraanse Maria Sung, die door Moon met de aartsbisschop in de echt werd verbonden.

Tijdens een persconferentie in een hotel in Rome vertelde ze zaterdag erg emotioneel dat ze vreest dat haar man tegen zijn zin wordt afgeschermd: ”Ik ben bang dat mijn man niet vrijuit met mij kan spreken”.
Schreiend kondigde ze aan dat ze zal blijven proberen haar man te zien en ze dreigde ermee binnen de drie dagen voor de poorten van het Vaticaan een hongerstaking te starten: “Ik weet niet waar hij is en ik ben bang voor wat er met hem gaat gebeuren. Daarom wil ik mijn leven geven om hem te vinden”.
 
 

 

Rorate Zoeken