Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Leuven: oud student KU-Leuven bisschop van Granada

Leuven: oud student KU-Leuven bisschop van Granada
LEUVEN (RKnieuws.net) - Paus Joannes Paulus II heeft Mgr. Bernardo Hombach Lutkermeier, die momenteel bisschop is van Juigalpa, benoemd tot nieuwe bisschop van Granada in Nicaragua.

Mgr. Lutkermeier werd op 12 september 1933 geboren in het Duitse Krefeld (bisdom Aken). Later studeerde hij filosofie in Trier en theologie aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Op 28 juni 1961 werd hij in de Belgische universiteitsstad ook tot priester gewijd. Daarna was hij als werkzaam in Argentinië, Peru. Nigeria, Venezuela en Nicaragua. Later werd hij vicaris-generaal in het Duitse Paderborn en in Juigalpa in Nicaragua. Op 18 februari 1995 benoemde de paus hem tot bisschop van Juigalpa. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken