Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Miniemenkerk in Brussel bezet

Miniemenkerk in Brussel bezet
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Een veertigtal Iraniërs die woensdag van de campus van de franstalige vrije universiteit van Brussel werden verjaagd hebben donderdag hun intrek genomen in de Miniemenkerk in Brussel. Pastoor Jacques Van der Biest heeft de asielzoekers daarvoor toestemming gegeven.
De advocaten van de asielzoekers kondigden donderdag aan dat ze een verzoek tot bemiddelling hebben ingediend bij het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties om bemiddeling te bekomen van Jacques Mouchet, de regionale afgevaardigde van de organisartie voor de Benelux en de EU. De advocaten betreuren dat ze niet op de hoogte werden gebracht van de gerechtelijke beslissing maandag om de verwijdering van de universitaire campus te bevelen. Zij gaan de universiteit om uitleg verzoeken in dit verband.

De advocaten laakten tevens het niet-respecteren door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Dienst Vreemdelingenzaken van de verbintenis om dagelijks 30 asielzoekers te interviewen en voor Kerstmis de ontvankelijksheidsbeslissingen te nemen. Zij eisen dat de minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael zijn engagement nakomt om de Iraanse asielaanvragers te ontmoeten.

Het VN-vluchtelingencommissariaat zegt bereid te zijn op korte termijn de advocaten van de Iraanse asielzoekers te ontvangen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken