Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Grote toeloop tijdens kerstvieringen zorgt voor problemen

Grote toeloop tijdens kerstvieringen zorgt voor problemen
UTRECHT (RKnieuws.net/AD) - De grote toeloop in de kersttijd levert steeds grotere problemen op, doordat het aantal kerkgebouwen daalt. Oorzaak daarvan is het teruglopende kerkbezoek in de rest van het jaar. Nog maar twee op de 10 Nederlanders gaan meer dan eens per maand naar de kerk, terwijl Vier van de 10 Nederlanders juist alleen met Kerstmis naar de kerk gaan.
Kerkbesturenmoeten rekening houden met veiligheidsregels die in het afgelopen jaar veel strenger zijn geworden. De kerken moeten ervoor zorgen dat er niet meer mensen in de kerk zitten dan de gebruiksvergunning toestaat. Ook zijn er allerlei nieuwe regels rond de kerstversiering en het plaatsen van kerstbomen in de kerk. Kerkgangers moeten bij brand snel en veilig naar buiten kunnen. Uitgangen, doorgangen en gangpaden moeten vrij van obstakels zijn.

Om te voorkomen dat vaste kerkgangers bij de nachtmis geen plaats meer kunnen vinden door de massale opkomst van mensen die zich anders nooit vertonen, zijn de afgelopen zondagen in veel katholieke en protestantse kerken toegangskaarten uitgedeeld.

De kerkgang tijdens Kerstmis werpt volgens een onderzoek van de universiteit in het Britse Warwick zijn vruchten af. Mensen die met de kerst de geboorte van Christus gedenken, vieren een gelukkiger kerstfeest dan degenen die zich alleen met winkelen bezighouden, zo bleek uit het onderzoek. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken