Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Middernachtmis brengt verzoening

Middernachtmis brengt verzoening
WEZEMBEEK-OPPEM (RKnieuws.net) - "Kerstmis stemt mensen mild. Tot grote tevredenheid van alle parochianen in de faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem heeft de Vlaamsgezinde priester Jos Verstraeten er twee middernactmissen (in het Nederlands en het Frans) gedaan". Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
Verstraeten werd vorig jaar op verzoek van de franstaligen afgezet door kardinaal Danneels omdat hij weigerde vieringen in hun taal te organiseren.

"Ik hoop dat ik definitief mag terugkeren. Dit heroptreden was alvast hartverwarmend", aldus Verstraeten die veel steun kreeg van franstaligen.

"Jos moet terug. Na een jaar zijn zowel de franstaligen als Jos wijzer geworden", aldus de franstalige Sabine Marichal. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken