Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bellem: sacrale muziek

Bellem: sacrale muziek
BELLEM (RKnieuws.net) - "Het heilige verklanken. Religieuze expressie en geloof in de westerse sacrale muziek" is de titel van een cyclus die Peter Schmidt leidt in Mariahove te Bellem.
Gedurende zes zaterdagen wordt religieuze, vooral vocale muziek beluisterd en becommentariëerd. Met woord en klank wordt geillustreerd hoe belangrijke muzikale tradities en grote componisten expressie en vorm hebben gegeven aan emoties. Als rode draad worden de teksten van de eucharistie en andere liturgische teksten gevolgd.

Data: 10 en 24 januari, 7 en 21 februari, 6 en 20 maart, telkens van 9.30 uur tot 16.30 uur. Kostprijs: 30 euro per zaterdag, 150 euro voor de reeks.

Informatie en inschrijving in Mariahove, telefoon
09-374.12.34. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken