Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gent: "leven en bidden met hart en zinnen"

GENT (RKnieuws.net) - Van dinsdag 13 januari tot donderdag 15 januari 2004 heeft in de Karmelkerk in Gent een symposium plaats. Het thema luidt : "Leven en bidden met hart en zinnen".


In lezingen, momenten van liturgisch vieren en van artistiek genieten biedt dit symposium inspiratie om méér te leven en te bidden met hart en ziel en lijf en leden. Niet alleen het inzicht wordt verdiept, maar ook de zintuigen komen aan bod.

Er zijn lezingen, voordracht, beeldende kunst, concerten en samenzang, religieuze dans en meditatieve eutonie.

Mannen en vrouwen krijgen het woord, vanuit leven en theologie, concreet beleven en bewustwording, rijpere en jongere gevoeligheden, en vanuit symbolen, rituelen en sacramenten, gebed, mystiek en heling… Ook het lichaam in zijn bijbelse betekenis van kwetsbaarheid en eindigheid krijgt aandacht. De avondactiviteiten trekken het thema verder open aan de hand van onder meer spirituele wandtapijten, optredens van jonge koren en "Hadewijch".

Verwacht worden onder meer kardinaal Godfried Danneels, Mgr. Patrick Hoogmartens, Tine Ruyssschaert, P.Piet Hoornaert, P.Paul De Bois, Corja Menken-Bekius, Annemie Geerts, P. Hein Blommestijn, Etienne Amand, Marinus van den Berg, Manu Keirse, de jeugdkoren Join en Topokesa Jo, Vicaris Lode Aerts, P. Henk Jongerius en Luc Van Meerssche.

Bezoek onze website : www.centrumbezinning-gent.be.
Voor alle info, inschrijvingen en aanvraag programma 2003 : Centrum voor Bezinning, Burgstraat 46, 9000 Gent. Tel: 09 225 95 71, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(tb)


 
 

 

Rorate Zoeken