Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Heilig Land: stop het bloedvergieten

Heilig Land: stop het bloedvergieten
ROME(KerkNet/VID) - Er is teveel bloed gevloeid en het is tijd om vrede te stichten. Dat verklaarde Michel Picirillo, bekend archeoloog en lid van de Custodie.
Pater Picirillo nam onlangs deel aan een rondetafelgesprek over de bedevaarten naar Jeruzalem. Die bijeenkomst had plaats op initiatief van de Opera Romana Pellgrinaggi, één van de bekendste organisatoren van bedevaarten naar het Heilig Land.

De bijeenkomst werd ook bijgewoond door de apostolische nuntius van Israël en Cyprus, de delegatie van Jeruzalem en Palestina, de gewezen Israëlische ambassadeur bij de Heilige Stoel en de voorzitter van het islamitische onderzoekscentrum in Jeruzalem.

Tijdens de bijeenkomst bestond er onder de deelnemers eensgezindheid over het feit dat er geen alternatief bestaat voor de vrede tussen de twee volkeren en men was het er ook over eens dat de pelgrims een belangrijke bijdrage kunnen leveren tot de vrede in de regio.

Pater Piccolo vroeg vooral aandacht voor de vergeten christelijke minderheid in het Heilig Land. Volgens hem zijn de bedevaarten van de christelijke pelgrims een belangrijke steun voor de plaatselijke christelijke gemeenschap.
 
 

 

Rorate Zoeken