Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Deel klaagmuur op instorten?

Deel klaagmuur op instorten?
BRUSSEL (KerkNet/JP/RD) - Volgens The Jerusalem Post is er een ernstige verzwakking van sommige delen van de klaagmuur en bij bepaalde delen zou er zelfs instortingsgevaar bestaan. Volgens de Post is de verzwakking mogelijk het gevolg van de renovatiewerken die moslims op de Tempelberg hebben uitgevoerd.
Israël had eerder al gewaarschuwd voor de gevolgen van de werkzaamheden van het islamitische Waqf op de tempelberg. In april kloeg een joods protestcomité aan dat er enorme en onnodige schade wordt toegebracht aan oude stenen, waarvan sommigen misschien gebruikt werden bij de bouw van de eerste heilige tempel.
Het Waqf bouwde de voorbije jaren onder meer een bijkomende uitgang voor een moskee op de Tempelberg. Bij werken zouden er rotsblokken van de tweede tempel gebruikt zijn en verschillende delen werden afgegraven zonder archeologisch onderzoek. De zand- en steenresten, met archeologische vondsten werden in het wilde weg gestort – waardoor de herkomst van de archeologische voorwerpen in het puin niet meer te achterhalen is.
In 1998 bracht een delegatie van UNESCO een bezoek aan Israël en stelde toen een onderzoek in naar de werkzaamheden op de tempelberg. Een bezoek dat voor dit jaar gepland was werd wegens het geweld in het Heilig Land uitgesteld.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken