Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Islam weldra tweede grootste religieuze stroming van Europa

Islam weldra tweede grootste religieuze stroming van Europa
BRUSSEL (KerkNet/RadVat) - Volgens het Centraal-Instituut voor de islam in Soest wonen er in Europa 52 miljoen moslims. Het instituut gaat er tevens van uit dat tegen 2014 de islam de tweede grootste religieuze stroming van Europa is. Dat meldt Radio Vaticaan.
De islam is in drie Europese landen de godsdienst van de meerderheid van de bevolking: in Albanië, in Bosnië-Herzegovina en in Turkije. In enkele andere Europese landen – België, Frankrijk, Italië en Spanje – is de islam nu al de tweede grootste religieuze stroming naast het katholicisme.
Volgens de berekening van het instituut zal de islam tegen 2014 het protestantisme als tweede grootste religieuze stroming van Europa verdrongen hebben.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken