Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus bidt om wereldvrede in het nieuwe jaar

Paus bidt om wereldvrede in het nieuwe jaar
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - "Maria, koningin van de vrede, breng ons dagen van vrede voor de stad Rome, voor Italië, voor Europa en voor de hele wereld". Met deze woorden besloot paus Johannes Paulus II het oude jaar tijdens een Eucharistieviering vandaag in de Sint Pieter.
Traditiegetrouw wordt op de laatste dag van het jaar in de Sint Pieter de Eucharistie gevierd en het Te Deum gezongen, om God te danken voor de afgelopen 12 maanden en om te bidden voor het komende jaar.

Fitte indruk

De paus, die het afgelopen jaar in bepaalde periodes erg verzwakt was door de gevolgen van de ziekte van Parkinson, maakte tijdens de Oudejaarsviering een relatief fitte indruk.

Ondanks de verhoogde spanning in Italië na berichten over mogelijke terreur aanslagen, reed de paus na viering een ronde over het Sint Pietersplein om de duizenden gelovigen buiten te begroeten.

Absoluut geen angst

In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica, zei kardinaal Renato Martino maandag dat de paus "absoluut geen angst had".

"Deze paus is nooit bang van wat dan ook geweest. Anders zou hij tijdens zijn pontificaat nooit gedaan en gezegd hebben wat we hebben gezien en gehoord", aldus Martino.

Volgens Martino heeft de paus "een zeer realistische analyse van de situatie gegeven" in zijn jaarlijkse vredesboodschap. Volgens de paus kan terrorisme niet alleen met geweld worden bestreden, maar moeten de onderliggende oorzaken worden aangepakt: sociale onrechtvaardigheid en gebrek aan respect voor het menselijk leven. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken