Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mechelen: Begijnhofkerk jaar langer in de steigers

Mechelen: Begijnhofkerk jaar langer in de steigers
MECHELEN (RKnieuws.net) - De parochianen van het Mechels Begijnhof gaan hun kerk minstens een jaar langer in de steigers zien staan. Door omstandigheden heeft de aannemer meer tijd nodig om de eerste fase van de buitenrestauratie van de kerk af te werken. Die moest eind 2003 klaar zijn. Omdat Mechelen in hetzelfde jaar niet aan twee fasen tegelijk wil werken schuift de tweede fase op naar 2005. Hierdoor is de kerk voor 2011 niet in al zijn glorie hersteld. Dat schrijft GVA zaterdag.
De restauratiewerkzaamheden aan de 17-de eeuwse Begijnhofkerk gingen twee jaar geleden van start nadat het dossier zowat twee decennia was blijven aanslepen. Al die tijd kreeg de fraaie barokgevel in natuursteen het hard te verduren door luchtverontreiniging.

De eerste restauratiefase vergt een investering van 1.860.000 euro. Tachtig procent daarvan wordt gesubsidieërd door de hogere overheid. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken