Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Belgisch leger helpt Caritas bij vervoer ontheemde kinderen

Belgisch leger helpt Caritas bij vervoer ontheemde kinderen
BRUSSEL (CIH) - Minister Flahaut schenkt 8 voertuigen aan Caritas Internationaal Hulpbetoon om kinderen in Leposavic naar school te brengen. Dat wordt gemeld door Caritas Internationaal Hulpbetoon.
De christelijke hulporganisatie is ook vandaag nog actief in Kosovo. Na het afronden van de wederopbouwprojecten in en rond Gjakove in het zuiden, heeft de organisatie haar activiteiten verder gezet in het noorden, meer bepaald in de vluchtelingencentra van Leposavic. Caritas Internationaal Hulpbetoon organiseert sedert 2 jaar socio-educatieve activiteiten in de streek van Leposavic voor vluchtelingen en verplaatste personen. De kinderen van deze kwetsbare groepen gaan vaak niet naar school omdat de afstanden te groot zijn en er nauwelijks transportmiddelen beschikbaar zijn.

In het kader van zijn bezoek aan de Belgische KFOR soldaten die gestationeerd zijn te Leposavic, zal Minister Flahaut op donderdag 23 augustus van de gelegenheid gebruik maken om 8 voertuigen van het Belgische Leger over te dragen aan Caritas Internationaal Hulpbetoon.
Deze 8 voertuigen zullen ingezet worden voor het leerlingenvervoer in de streek van Leposavic. Om de integratie van de vluchtelingenkinderen met de lokale bevolking te bevorderen en de lokale kinderen uit de bergdorpen niet te discrimineren kunnen alle kinderen gebruik maken van het schoolvervoer.

De voertuigen zullen bij de heropening van de scholen in september ingeschakeld worden. In eerste instantie zullen de voertuigen beheerd worden door het team van Caritas Internationaal Hulpbetoon te Leposavic. Het is de bedoeling dat de schoolgemeenschap op termijn de verantwoordelijkheid en de kosten op zich neemt.

Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken