Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Hulp voor Bam (Iran) vanuit bisdom Antwerpen

Hulp voor Bam (Iran) vanuit bisdom Antwerpen
ANTWERPEN (RKnieuws.net) - Bij het begin van het nieuwe jaar maakte het bisdom Antwerpen uit "Het diocesaan Noodfonds" 20.000 euro vrij voor de hulpverlening in het zwaargetroffen Iran, in de omgeving van Bam. Dat heeft Rita Boeren van de persdienst van het bisdom Antwerpen dinsdagnamiddag laten weten.


De financiële steun werd overgemaakt aan Caritas International, dat reeds een grote zending van dekens en tenten heeft gedaan en ook verder hulp zal verlenen, via de partnerorganisaties in de regio.

Aan de parochies van het bisdom Antwerepen werd melding gedaan van deze schenking samen met een oproep vanwege de bisschop, Paul Van den Berghe, om de komende zondagen een omhaling in de parochies te organiseren. De bedragen worden ingezameld via het Diocesaan Noodfonds, dat op geregelde tijdstippen verder zal doorstorten aan Caritas. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken