Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kortenberg: evangelische grondpeilers om aan en in parochies te werken

Kortenberg: evangelische grondpeilers om aan en in parochies te werken
KORTENBERG (RKnieuws.net) - De dienst Volwassenenpastoraal van het Christelijk Centrum voor Vormingswerk (regio Vlaams-Brabant) richt op 2, 9 en 16 feburari 2004 vormingsavonden in voor leden van parochieploegen, federatieploegen (salenwerkingsverbanden van parochies) en voor vrijgestelden in de pastoraal. "Evangelische grondpeilers om aan en in parochies en federaties te werken": dat is het thema van deze vormingsavonden.
De avonden gaan door in de Oude Abdij aan de Abdrijcreef 22 in Kortenberg, telkens van 20 u. tot 22.16 u. De deelnameprijs bedraagt 10 euro voor de drie avonden. Het volgen van een afzonderlijke avond kost 5 euro.

Er zijn heel wat vragen bij het waarom en het hoe van ons kerk-zijn vandaag. Vanuit die vragen wordt gezocht naar inspiratie en richting in de Schrift en dit probeert men zo concreet mogelijk te vertalen naar de situaties in de parochies van vandaag.

Avond 1: waarom is de kerk ontstaan? Wat is de bedoeling van de kerk vandaag? Wie was Jezus? Wat waren de fundamenten van zijn leven? Wat dreef Hem ?

Avond 2: wat is de kern van Jezus´ boodschap? Wat verwachtte Jezus van zijn leerlingen?

Avond 3: hoe is het allemaal gegroeid in de eerste kerk?

Voor de begeleiding staan Fons Boey en Dirk Snackaert in.

In de concrete uitwerking is dit aanbod vooral gericht op leden van parochieploegen en federatieploegen. Toch zijn alle andere medewerkers uit de parochies en federaties welkom.

Deze evangelische grondpeilers kunnen inspiratie bieden bij alle soorten "kerkwerk", ook aan hen die buiten de klassieke structuren, vanuit een evangelisch perspectief, willen werken aan parochie of samenleving.

Inschrijven uiterlijk op 29 januari: vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, dienst volwassenenpastoraal, Varkensstraat 6, 2800 Mechelen. Telefoon: 015-29.84.53; e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken