Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Clown treedt op voor de paus

Clown treedt op voor de paus
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Tijdens de eerste algemene audiëntie woensdag trad een clown op voor paus Johannes Paulus II. Vierduizend bedevaarders uit verschillende landen waaronder eeen honderdtal circusartiesten woonden de audiëntie bij.


De paus, die in mei 84 wordt, verscheen ondanks zijn ziekte in relatief goede vorm. Volgens waarnemers is dat te danken aan het terugschroeven van zijn activiteiten tijdens de voorbije kerstperiode. Zo zag hij dit jaar op aanraden van zijn artsen onder meer af van het wijden van nieuwe bisschoppen en van de kinderdoop, activiteiten die steevast bij het begin van het jaar geprogrammeerd staan.

Maandag zal de paus de 174 ambassadeurs bij de Heilige Stoel toespreken. De paus zal het dan volgens Vaticaanse bronnen hebben over de internationale toestand, met name over het Midden-Oosten en andere regio´s waar de vrede bedreigd is. Ook zal hij het probleem van het terrorisme aansnijden.

In maart zal Johannes Paulus II Leo XIII, die 25 jaar en zes maanden regeerde, voorbijsteken in het klassement van de langste pontificaten. Johannes Paulus II komt dan op drie te staan. Petrus regeerde 34 of 37 jaar en Pius IX 31 jaar en 7 maanden. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken