Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zonhoven: "vreemde" kerststal

ZONHOVEN (RKnieuws.net) - Zonhoven heeft Kerstmis op een heel eigen wijze gevierd: naast het feit dat de kerkgangers op kerstavond een "protestants koor" konden beluisteren, werden de Zonhovenaren ook geconfronteerd met een kerststal die op het eerste gezicht slechts weinig met een "stal" te maken had.


Jezus, Maria en Jozef hadden in Zonhoven al eerder heel wat buitengewone woonsten gehad: zo woonden ze al in (onder) een stelling toen ze de kerk aan het renoveren waren, een huifkar, een open tent...

Enkele creatievelingen uit Zonhoven deden er dit jaar nog een schepje bovenop: de Heilige Familie zat voor een gevangenis. Tijdens de Advent waren de deuren gesloten, maar op kerstavond gingen de poorten open. Zo werd ge‹llustreerd dat iedereen in onze maatschappij een nieuwe kans verdient, ook nadat ze in de fout gegaan zijn. En dat Jezus juist gekomen is om de deuren naar elkaar opnieuw open te doen en te laten voelen dat iedereen erbij hoort. De achtergrond van de stal - of gevangenis - werd gevormd door t-shirts van de vormelingen ‚n plussers waarmee ze enkele weken daarvoor op fakkeltocht waren getrokken. In grote letters schreven ze erop wat binnenin hen leeft én wat ze naar buiten willen brengen. Gelukkig stonden er enkele vertrouwde beelden in de "vreemde" stal. Maria en Jozef, de wijzen, de herders en het kindje Jezus kregen hun plaats. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken