Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Hasselt: programma Christen Forum

Hasselt: programma Christen Forum
HASSELT (RKnieuws.net) - In Hasselt worden binnenkort in het kader van het Christen Forum drie interessante conferenties gegeven. De toegang is gratis.

- Maandag 19 januari 2004: "Moe van te moeten kiezen: de depressie voorbij." Marc Desmet, sj, en Ria Grommen. Mensen worden blijkbaar moe van alles zelf te moeten uitzoeken en beslissen. Hoe wordt zelfbeschikking minder vermoeiend en welke rol kan geloof hierin spelen?

- Maandag 16 februari 2004: "Aan de andere kant van het onbehagen." Over de toekomst van het christendom. Prof. G. Vanheeswijck. Wat kan vandaag de betekenis van het christendom zijn voor de moderne Westerse cultuur?

- Maandag 15 maart 2004: "Monniken in de stad." Monastieke gemeenschappen van Jeruzalem (St.-Gillis Brussel). Een aanstekelijk getuigenis van monniken, levend midden onder de mensen.

De conferenties hebben plaats om 20 uur in de grote schouwburg van het Cultureel Centrum te Hasselt. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken