Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Woestijndag" bij begin van vasten op twaalf plaatsen

BRUSSEL (RKnieuws.net, KerkNet) - In het kader van het "Jaar van de Verkondiging" organiseren Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen op 28 februari een "Woestijndag" bij het begin van de vastenperiode. De Woestijndag wordt op verschillende plaatsen in Vlaanderen georganiseerd.


De deelnemers staan stil bij onze inbreng in de samenleving, de draagkracht van onze solidariteit en de vraag of we wel doen wat we zeggen. De dag is meteen een sterke start van de Veertigdagentijd, die kan uitgroeien tot een vastendag voor het lichaam en een voedingsdag voor het hart.

Vanaf 10 uur wordt er elk uur een korte impuls gegeven met het accent op de innerlijke verwerking. Om 16u. wordt de dag afgesloten met een krachtige viering.

Wie dat wenst kan ook thuis meedoen. Dat gebeurt door zich vooraf in te schrijven. Daarna ontvangt men per post een brochure met teksten en impulsen (ook voor kinderen), samen met een overschrijvingsbulletin voor de bijdrage in de onkosten. Mensen die thuisvasten kunnen aan de slotviering deelnemen.

Het initiatief vindt plaats op 12 plaatsen: bij Stadspastoraal aan de St.-Jacobsmarkt 43 in 2000 Antwerpen; in het Gemeenschapshuis in de Gisleinstraat 44 in 1020 Brussel; in het bisschoppelijk seminarie aan de Biezekapelstraat in Gent; in het PIC in Hasselt; in het ontmoetingshuis Zondauw, Kapelsesteenweg 170 in 2920 Kalmthout; in het Santa Mariainstituut in Kasterlee; in de Oude Abdij in Kortenberg; aan de KULAK in Kortrijk; in Ter Loo in Loppem; bij de Zusters van Overijse in de Merodestraat in Mechelen; in de Pastoor Van Arskerk in Belsele en het Parochiecentrum Onze-Lieve-Vrouw in Wijnegem.

Meer info: via www.broederlijkdelen.be, www.paxchristi.be of op de website van het Jaar van de Verkondiging van KerkNet. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken