Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Een verkondiger moet weten waarover hij praat"

ANTWERPEN (RKnieuws.net) - "Een verkondiger moet weten waarover hij praat. Hij moet vertrouwd zijn met wat Christus en zijn evangelie betekenen. Een probleem is dat veel verkondigers daar wel iets van afweten, maar er eigenlijk niet van zijn doordrongen": dat zegt de kersverse bisschop van Gent, Lucas Van Looy, in een gesprek met het christelijk opinieweekblad Tertio.
Een christelijke verkondiger moet volgens hem specialist zijn in het evangelie. "Een verkondiger mag nooit tevreden zijn met een koffertje anekdoten".

Het professionele van een geloofsverkondiger ligt erin dat hij of zij weet wat er in het evangelie is gebeurd, stelt Van Looy.

In de geloofsverkondiging heeft het verhaal volgens de nieuwe bisschop alleen waarde als het een sacrament is. Dat wil zeggen: als het spreekt voor een heleboel dingen die daaronder steken. "Die moet je vooral niet willen uitleggen: een sacrament spreekt voor zichzelf. Zoals een mop pas echt geslaagd is, als hij geen uitleg behoeft". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken