Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kerk + Leven tikt kardinaal Danneels op de vingers

Kerk + Leven tikt kardinaal Danneels op de vingers
ANTWERPEN (RKnieuws.net) - Het parochieblad Kerk + Leven berispt kardinaal Danneels. De doodstraf-uitspraak van de kardinaal is volgens het blad "buitengewoon betreurenswaardig".
Het is de eerste keer in zijn 60-jarige geschiedenis dat het zopas vernieuwde weekblad Kerk + Leven de kardinaal serieus op de korrel heeft genomen, schrijft het Belang van Limburg zaterdag.

"Voor sommigen lijkt profileringsdrang de enige plausibele verklaring voor deze buitengewoon betreurenswaardige uitspraak", besluit Kerk + Leven.

Pikant detail is dat het artikel verscheen in het jubileumnummer van Kerk + Leven waarvan het eerste exemplaar plechtig overhandigd werd aan kardinaal Danneels tijdens een feestelijke receptie. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken