Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vredeseilanden zamelde 525.000 euro in

Vredeseilanden zamelde 525.000 euro in
LEUVEN (RKnieuws.net) - Je kon er dit weekend niet naast kijken. Haast aan alle kerken werd er geld ingezameld voor de derdewereldorganisatie Vredeseilanden. Volgens de eerste ramingen bracht de actie 525.000 euro op. Dat is zo´n 25.000 euro meer dan vorig jaar.
In sommige kerken zoals in de Sint-Michielskerk in Beisem (Herent) was er een speciale viering rond het thema van Vredeseilanden. Thema van de actie was dit jaar "Tegen de honger helpt elk beetje". Vredeseilanden plaatste dit jaar Tanzania in de kijker.

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Marc Verwilgen onderschreef de oproep van Vredeseilanden dat het recht op voedsel beter afdwingbaar moet worden.

In heel Vlaanderen gingen afgelopen week-end tienduizend vrijwilligers de baan op om geld in te zamelen voor Vredeseilanden. Campagneverantwoordelijke An Bosmans zei zondagavond op de VRT bijzonder tevreden te zijn over de opbrengst van de actie. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken