Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Onderwijsminister wil ruim en sereen debat over hoofddoek

Onderwijsminister wil ruim en sereen debat over hoofddoek
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Vlaams Minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten gaat een zeer ruime raadpleging organiseren over het dragen van de hoofddoek in openbare scholen. De minister wil een sereen debat en vermijden dat het zou leiden tot een vermindering van
de integratie van allochonen of van de gelijke onderwijskansen.

Het VLD-partijbestuur schaarde zich maandag achter het standpunt van vice-premier Patrick Dewael over een verbod op het dragen van hoofddoeken en andere opvallende religieuze symbolen door vertegenwoordigers van de overheid en in openbare scholen.

Vanderpoorten kreeg de opdracht in de komende weken de onderwijssector daarover te raadplegen. De minister zei dinsdag niet alleen de onderwijskoepels of de
participanten in de Vlaamse Onderwijsraad te zullen horen, maar onder meer ook allochtone groeperingen en mensen die betrokken zijn bij de levensbeschouwelijke vakken in het onderwijs. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken