Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Sociaal Congres mikt op herontdekking christelijke bronnen

Sociaal Congres mikt op herontdekking christelijke bronnen
UTRECHT (KerkNet/121) - ‘Wat bezielt mij en mijn organisatie?’ Dat is de centrale vraag van de conferentie op 31 augustus in Driebergen, een initiatief van de Stichting Christelijk-Sociaal Congres (csc) in samenwerking met het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties (vkmo). Dat schrijft 121, het blad van het secretariaat van de Nederlandse rooms-katholieke Kerk.
De Stichting Christelijk-Sociaal Congres bundelt een dertigtal maatschappelijke organisaties, die zich op hun christelijk-sociale identiteit laten aanspreken. De deelnemers zullen in Driebergen nagaan wat de relatie is tussen spiritualiteit en werk en het (her)ontdekken en (her)formuleren van de bezieling.
Vkmo-secretaris Pieper verklaarde aan 121: "Mensen kunnen zichzelf niet zijn en verliezen hun idealen. Dat werkt door in de organisaties waarin ze werken. Professionaliteit en spiritualiteit moeten met elkaar verbonden worden."
Naast voordrachten en workshops confronteert het terugspeeltheater “Wordt Vervolgd” de deelnemers op een heel andere wijze met zingevingsvragen.

Conferentie "Wat bezielt mij en mijn organisatie?", 31 augustus, iona-gebouw, Driebergen. Kosten: ƒ 75,-. Informatie en inschrijving: secretariaat csc, tel.: 0343 473586 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., website www.stichting-csc.nl

 
 

 

Rorate Zoeken