Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Omhaling voor pastoraal fonds in alle kerken vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen

Omhaling voor pastoraal fonds in alle kerken vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen
MECHELEN (RKnieuws.net) - Tijdens het weekend van 7 en 8 februari ‘04 is er, naar goede jaarlijkse gewoonte, in alle kerken van het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen (aartsbisdom Mechelen-Brussel) een omhaling voor het pastoraal fonds. Dit fonds dient voor het betalen van medewerkers in de pastoraal. Het gaat om een aantal pastoraal werk(st)ers die niet op de rol van parochieassistent staan, de proefperiode van parochieassistenten, jeugdpastores en medewerkers van de vicariale stafdienst.


Het bedrag, dat via deze omhaling verzameld wordt, wordt elk jaar kleiner. Waarschijnlijk is er wat sleet op gekomen. En het blijkt dat in een aantal parochies zowel de folders als de aankondiging van de omhaling vergeten wordt. gen.

Door een ingreep van minister Van Grembergen in de sector van het volwassenenvormingswerk is de subsidiëring enorm gedaald voor vele vormingsinstellingen die nochtans ernstig en degelijk werk leveren. Ook voor het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) is dit het geval: de subsidies werden met twee derde verminderd. Heel wat vormingswerk voor gelovigen en voor de plaatselijke pastoraal gebeurt via dit CCV. Op termijn zal dit onvermijdelijk meebrengen dat we nieuwe bronnen van inkomsten zullen moeten zoeken ofwel dat we personeelsleden moeten laten afvloeien, aldus het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken