Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bijbelzondag in Vlaanderen

Bijbelzondag in Vlaanderen
GENT, BRUSSEL (RKnieuws.net) - Vandaag 25 januari is het Bijbelzondag in Vlaanderen. De organisatie van een Bijbelzondag in januari is al langer een vaste traditie in veel Europese landen. Ook de rooms-katholieke kerk doet mee in de ons omringende landen. Het lopende Jaar van de Verkondiging is voor de Vlaamse kerk een goede gelegenheid om aan te knopen bij dit oecumenisch initiatief.

De Bijbelzondag valt dit jaar op de laatste dag van de Oecumenische Bidweek voor de Eenheid. In de liturgie vieren we dan de derde zondag door het C-jaar. De Schriftlezingen van die dag zijn uitermate geschikt voor een Bijbelzondag: de voorlezing van Gods Woord staat centraal, zowel in de eerste lezing (Nehemia 8,2-10) als in het evangelie (Lucas 4,14-21), en dat Woord wordt bezongen in de antwoordpsalm (Psalm 19).

De Bijbelzondag wil op deze dag de volledige bijbel in de vieringen centraal stellen en door de week het gebruik van de bijbel stimuleren.

Bijbelzondag wordt in Vlaanderen georganiseerd in een samenwerkingsverband tussen het Interdiocesaan Centrum voor Liturgische Zielzorg (ICLZ), Uitgeverij Halewijn (Kerk en Leven) en de Vlaamse Bijbelstichting (VBS). (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken