Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

VS: Wachten op jaarverslag over godsdienstvrijheid

VS: Wachten op jaarverslag over godsdienstvrijheid
BRUSSEL (KerkNet/RWTN) - Het Amerikaanse Staatsdepartement publiceert op 1 september de nieuwe lijst over de godsdienstvrijheid in heel de wereld. Het verslag van het departement geldt al jaren als één van de belangrijkste graadmeters van hoe het wereldwijd met de godsdienstvrijheid gesteld is.
Het verslag wordt opgesteld door de “Commission on International Religious Freedom”, die de godsdienstvrijheid in heel de wereld op de voet volgt en de administratie van de Amerikaanse president adviseert hoe ze die het best kan bevorderen. Eventueel kan ook aanbevolen worden verdere acties tegen bepaalde landen te ondernemen.
Het lijstje landen dat het met de godsdienstvrijheid niet zo nauw neemt, wordt al enkele jaren aangevoerd door landen zoals China, Iran en Afghanistan.

Bron: KerkNet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken