Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Leuven: om zout en licht te zijn

Leuven: om zout en licht te zijn
LEUVEN (RKnieuws.net) - "Om zout en licht te zijn": zo heet de feestbundel die uitgegeven werd naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van de Leuvense Universitaire parochie. De brochure biedt onder meer bijdragen van Mark Eyskens, Jan Dumon, Bart Massart, Nora Van Opstal, Jos Stroobants en Kolet Janssen.
Op 2 november 1963 werd de Leuvense Universitaire parochie officieël opgericht. Als personele parochie staat de Universitaire Parochie ten dienste van studenten en personeelsleden van de Katholieke Universiteit Leuven.

Steeds heeft de universitaire parochie gepoogd om als christelijke gemeenschap zout en licht te zijn in het Leuvense academische milieu. Hoe dit concreet gebeurde en nog steeds gebeurt verwoorden enkele parochianen in deze feestbundel. De onderwerpen die aan bod komen spelen tot op vandaag nog steeds een belangrijke rol in de pastorale aanpak van de Universitaire Parochie. Zo is er aandacht voor de litirgie als belangrijke weg naar het geloof, de maatschappelijke betrokkenheid van een christelijke gemeenschap, jongeren en geloof, interculturaliteit én geloof en wetenschap.

De brochure (15 euro) werd uitgegeven bij Halewijn, Halenwijnlaan 92, 205O Antwerpen. (fax 03-210.08.36), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken