Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gelovend in de wereld: in memoriam Herman Servotte

Gelovend in de wereld: in memoriam Herman Servotte
LEUVEN (RKnieuws.net) - "Steeds is het hem te doen geweest om ´wereld en kerk´ - in die volgorde, denk ik. Om geloven in een geseculariseerde wereld. Of misschien beter: zijn gedachtegang ging van gelovend ´in de wereld´ naar ´gelovend´ in de wereld": dat schrijft Robrecht Michiels, emeritus hoogleraar aan de faculteit Godgeleerdheid van de KU-Leuven in het christelijk weekblad Tertio naar aanleiding van het overlijden van priester Herman Servotte, gewezen vice-rector van de Katholieke Universiteit Leuven, die zaterdag aan de gevolgen van een hartaanval bezweek. Servotte wordt zaterdag begraven.
In 1985 vernam Servotte dat hij aan de ziekte van Parkinson leed. Op paaszaterdag 1994 zei hij in een radio-interview: "Hij heeft zijn eigen Zoon geen enkel leed bespaard" en "God is bij de lijdenden aanwezig als een moeder, die het lijden van haar kind weliswaar niet wegneemt maar door haar aanwezigheid kracht en sterkte brengt". Servotte had altijd weinig behoeften en veel verlangens. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken