Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Elst: "Bijbel gebeeld en bewoord"

ANTWERPEN (RKnieuws.net) - Van 7 februari tot en met 15 februari 2004 loopt in de Sint-Apolloniakerk van Elst de tentoonstelling ‘Bijbel gebeeld en bewoord, met werken van de Vlaamse kunstenaar Louis Van Overloop. De tentoonstelling was eerder al te zien in de Sint-Michielskerk van Kieldrecht.

Louis Van Overloop was geruime tijd onderpastoor in Doel en Kruibeke. In 1975 werd hij benoemd tot pastoor van de ‘Hellestraatparochie’ in Stekene en sinds 1986 woont en werkt hij opnieuw in zijn geboortedorp Kieldrecht. Zijn oeuvre getuigt van een diepe religieuze bewogenheid. Zijn beeldtaal, die vorm krijgt in diverse technieken en materialen, blijkt bijzonder gevoelig voor het menselijke lijden. Toch klinkt in de benadering van dat moeilijke gegeven altijd een boodschap van hoop.

De tentoonstelling is open op zaterdag en zondag van 13u.30 tot 18u. en van maandag tot vrijdag telkens van 15u. tot 17u.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling verscheen bij uitgeverij Halewijn in Antwerpen ook het boek ‘Bijbel gebeeld en bewoord’, 21 x 27 cm, 168 blz., harde kaft, meer dan 100 kleurillustraties, ISBN 90 73503 965, prijs: 32 euro. Wie op de tentoonstelling een boek koopt, ontvangt bijkomend een witstenen afgietsel (hoogte 17 cm) van het beeld ‘Christus gekruisigd’. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken