Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisdom Luik start eigen radiostation

Bisdom Luik start eigen radiostation
LUIK (RKnieuws.net) - Het bisdom Luik wil van start gaan met een eigen katholiek radiostation. Het bisdom beschikt al langer over een diocesaan informatieblad maar vindt dat dit in onze moderne mediacultuur onvoldoende is om de katholieke Kerk zichtbaar te maken. Voor de verdere uitbouw van het radiostation kan het bisdom terugvallen op de knowhow van de RCF-keten van Franstalige katholieke radiozenders.


De verantworodelijken van het bisdom Luik geven toe dat het project erg ambitieus is. De concrete uitbouw gebeurt onder leiding van geestelijke Ralph Shmeder, hoofdredacteur van het toekomstige RCF-Liège radiostation. De zender is al via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) te bereiken.

Toch kan men niet zonder meer van start gaan. Momen- teel is het bisdom druk op zoek naar de nodige financies, om het plaatselijk radiostation op te starten. Daarna moet ook nog eens een zendvergunning aangevraagd worden. Het bisdom Luik hoopt dat dit dankzij de Franse ervaring van RCF en de kwaliteit van de eigen programmatie geen probleem zal opleveren.

Momenteel is al één katholiek Nederlandstalig radiostation operationeel in Brussel. De vergunning van die zender, Radio Spes, is pas verlengd waardoor het station ook de komende zeven jaar in het Brusselse kan blijven uitzenden. Radio Spes beperkt zich niet alleen tot katholieke programma´s maar brengt ook educatieve programma´s en heeft zelfs een eigen programma voor de pendelaars tijdens het spitsuur. Sinds kort zendt Radio Spes ook opnieuw via het internet uit, waardoor het station tot de verste uithoeken in de wereld te beluisteren is. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken