Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vlaamse bisdommen al gestart met voorbereiding Wereldjongerendagen

Vlaamse bisdommen al gestart met voorbereiding Wereldjongerendagen
MECHELEN (RKnieuws.net) - In de zomervakantie van 2005 vindt de 20ste editie van de Wereldjongerendagen (WJD) plaats in het Duitse Keulen. Alleen al omwille van de nabijheid wordt het ook voor de Vlaamse jongeren ongetwijfeld een bijzondere editie. Het thema van de WJD ‘05 luidt: ‘Wij hebben zijn ster zien opkomen en we zijn gekomen om Hem te huldigen’ (Matteüs 2, 12).

In elk Vlaams bisdom zijn drie dagen gepland op 12, 13 en 14 augustus, met als motto ‘Wij zoeken een ster’. Daarna is er een kort interdiocesaan evenement op 15 en 16 augustus, en dan gaat het richting Keulen. Alle Belgische deelnemers nemen er van 17 tot 21 augustus deel aan het internationale programma van ontmoeting, catechese en liturgie.

Hoewel nog meer dan een jaar te gaan, zijn de Vlaamse bisdommen nu al gestart met de voorbereidingen. Zo is er op donderdag 12 februari voor belangstellenden uit het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen een eerste bijeenkomst over het voorprogramma dat vanuit dit vicariaat wordt aangeboden. De avond wil in de eerste plaats de gelegenheid bieden om onderling kennis te maken. Ook wordt er toelichting gegeven over de afspraken die al zijn gemaakt met betrekking tot het interdiocesane en internationale programma. De specifieke mogelijkheden voor het bisdom zullen ook ruim aan bod komen. En wie zich daartoe eventueel geroepen voelt, kan zich na afloop meteen aansluiten bij een kerngroep die zijn schouders zal zetten onder dit voorprogramma. Een en ander wordt in goede banen geleid door medewerkers van Jongerenpastoraal Vlaams-Brabant en Mechelen.

Wie graag meer wil vernemen over de WJD ’05 of wil meewerken aan het voorprogramma in Vlaams-Brabant en Mechelen is welkom op 12 februari in het Johannes XXIII-seminarie aan de Herestraat 51 in Leuven (vlakbij het UZ Gasthuisberg en het Lemmensinstituut). Onthaal vanaf 19u.30 uur, start om 20u. en einde omstreeks 22u. Om praktische redenen graag vooraf een seintje geven.

Info: Jongerenpastoraal Vlaams-Brabant en Mechelen, Els Van Doren, Varkensstraat 6, 2800 Mechelen, tel: 015 29 84 68, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken