Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Hasselt: bezinning met Jan Goyvaerts en Iny Driessen

Hasselt: bezinning met Jan Goyvaerts en Iny Driessen
HASSELT (RKnieuws.net) - Echt mens worden doe je altijd met andere mensen. Relaties geven vorm en kleur aan je leven: je krijgt er kracht en inspiratie door, gaat anders kijken, andere accenten leggen. In die optiek worden inspirerende christenen geïnterviewd. Hun gelovig levensverhaal kan helpen meer zicht te krijgen op de eigen levensweg. Interview, persoonlijke bezinning en gebed zijn de bouwstenen van deze dag.

Na Mgr. Paul Schruers gingen dit keer Jan Goyvaerts en Iny Driessen op de uitnodiging in. Jan is 44 jaar en werkt in Mechelen op de stafdienst van het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen. Hij geeft ook bezinningsdagen en lezingen over de spiritualiteit van de Karmel. Zijn vrouw Iny is 42 jaar en zorgt voor de huishouding. Daarnaast vindt ze nog tijd om te schrijven en conferenties te geven. Ze schrijft zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen, is vaste medewerkster bij het weekblad Tertio en bij publicaties vanuit de spiritualiteit van de Karmel. Haar meest recente werken zijn “Ken je ze alle zeven? Een geloofsboek voor kinderen over de sacramenten” en “Liefdeslied voor altijd”, een indringend boek waarin de schrijfster ook zichzelf te kennen geeft.
Jan en Iny hebben zes kinderen. Sinds 1998 woont het hele gezin in het rectorhuis van de Karmel in Vilvoorde. Ze leven er verbonden met de zusters karmelietessen en delen hun gebedsleven en spiritualiteit.

Wie niet kan wachten om deze mensen van dichterbij te leren kennen tot deze dag van interview en bezinning, kan alvast een kijkje gaan nemen op de website: http://users.pandora.be/iny.driessen.

Datum: zaterdag 28 februari 2004, van 9u.30 uur tot 17u. Kostprijs: € 21 (of € 28,50 met avondmaal).

Info en inschrijving: Bezinningscentrum ‘Godsheide’, Brugbemdenstraat 1, 3500 Hasselt, 011 27 84 20, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken