Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Dekenaat Haaltert: de waarde van de zondagsvieringen

Dekenaat Haaltert: de waarde van de zondagsvieringen
HAALTERT (RKnieuws.net) - In dit jaar van de verkondiging wil het dekenaat Haaltert de waarde van de zondagsvieringen in de verschillende parochies van het dekenaat beklemtonen. Vele mensen komen elk weekend in de kerk samen om eucharistie te vieren. Dan beluisteren ze het Woord Gods uit de bijbel en krijgen ze ook uitleg bij de bijbellezingen.


Die opdracht zal E.H. Prof. Joris Polfliet uit Gent behandelen op de twee avonden die doorgaan in Huyze Sint-Pieter, Welleplein, Welle.

* dinsdag 2 maart om 20 u.: "Verkondiging door vieren"
Al doende leert men, leert ons een spreekwoord. Dat beoogt ons wekelijks samenkomen in de kerk. Elke week worden we uitgenodigd om ons gelovig-zijn te bevragen en het te voeden om apostolisch verder te leven in onze onverschillige samenleving.

* dinsdag 23 maart om 20 u.: "De kunst van het vieren".
In bepaalde families komt men regelmatig samen om feest te vieren… En iedereen is er telkens aanwezig…
Hoe komt dat toch?
In onze parochies blijft het, in deze tijd, heel moeilijk om de parochianen samen te brengen om eucharistie te vieren… Daarover willen we eens nadenken en vooral eens kijken welke klemtonen we moeten leggen om daar echt in te slagen.

Het worden twee boeiende avonden die vooral beogen dat we ons gelovig zijn eens durven bevragen… en vooral hoe we dat kunnen voeden om als getuigende christenen te leven in onze hedendaagse wereld.
Je bent er van harte welgekomen…

Meer inlichtingen:
Michel Bekaert, pastoor, Nieuwstraat 6, 9450 Denderhoutem, tel. 054/33 38 03.
Klooster, Welleplein 27, 9473 Welle, tel. 053/66 61 91. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken