Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gibson verdedigt film in exclusief interview

Gibson verdedigt film in exclusief interview
LOS ANGELES (AP/RKnieuws.net) - Mel Gibson blijft volhouden dat zijn film "The Passion of Christ" niet anti-semitisch is. In een speciale uitzending vertelt hij dat de film bedoeld is om mensen te doordringen van de intensiteit van het lijden van Christus.
Gibson geeft in het interview, dat maandag in Amerika wordt uitgezonden, aan dat hij de film bewust shockerend en extreem maakte. "Het is zeer gewelddadig en als je dat niet wilt, ga dan niet, weet je," zegt Gibson in een uittreksel van het interview dat eerder werd vrijgegeven. "En als je halverwege weg wilt gaan, ga je gang," vulde hij nog aan.

De film "The Passion of Christ" kreeg in de V.S. een R-waardering. Dat betekent dat kinderen van 17 en jonger er enkel onder begeleiding naar toe mogen. De film komt op 25 februari uit in Amerika, vanaf 8 april is hij te zien in Duitsland.

Anti-semitisme

Gibson zegt dat de film een zo getrouw mogelijk beeld wil geven van de laatste 12 uur van het leven van Jezus. Critici zijn echter bang dat Gibson's film zal leiden tot anti-semitisme, haat jegens joden.

Ook rabbi Marvin Hier, die de film twee keer zag, is daar bang voor. Gibson spreekt dit tegen en zegt dat de film juist gaat over "geloof, hoop, liefde en vergeving." Hij noemt anti-semitisme een zonde. "Anti-semitische zijn is on-Christelijk zijn, en dat ben ik niet."
 
 

 

Rorate Zoeken