Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Baardegem: thuiskomen in de bijbel

Baardegem: thuiskomen in de bijbel
BAARDEGEM (RKnieuws.net) - Waarom lezen we elke zondag voor uit het Oude Testament? Wie begrijpt er nog iets van die joodse verhalen uit lang vervlogen tijden? Wie heeft de vier evangeliën eigenlijk geschreven? Geven zij de gebeurtenissen en de woorden van Jezus correct weer? Wat is er letterlijk te begrijpen en wat niet? Maar vooral: hoe kunnen die teksten van de bijbel weer verhelderend en inspirerend zijn voor de moderne mens van de 21ste eeuw?

Vanuit al deze en nog meer boeiende vragen tracht E.H. Marcel Verhelst, docent godsdienstdidactiek aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven te Aalst, ons thuis te brengen in het hoe en waarom van de bijbel.

Deze bijbelavond wordt georganiseerd door de parochieploegen van Moorsel, Meldert en Baardegem en staat open voor iedereen, op donderdag 25 maart om 20 uur in de parochiezaal van Baardegem.

Meer inlichtingen: pastoor Maenhout, telefoon
053/78 22 93. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken