Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Algemene rouw in de E.U.

Algemene rouw in de E.U.
Brussel (Kerknet) - De Europese Unie heeft vrijdag uitgeroepen tot een algemene dag van rouw als teken van medeleven met de Amerikaanse slachtoffers en hun families. De Unie roept iedereen op morgenmiddag drie minuten stilte in acht te nemen. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van de Europese gemeenschap dat zoiets gebeurt.
De beslissing een algemene rouwdag af te kondigen is genomen door de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken na een kort maar intens overleg met de staats- en regeringsleiders van de Vijftien. De Raad vergaderde in aanwezigheid van Navosecretaris-generaal George Robertson.

De Duitse kanselier Schröder had voorgesteld een buitengewone topvergadering van de regeringsleiders te organiseren, maar daarop zijn z'n collega-premiers, mee onder druk van premier en EU-voorzitter Verhofstadt niet ingegaan.

De Europese Unie gaf na de bijzondere Raad nog een gezamenlijke verklaring vrij waarin ze zich "volledig solidair" toonde met de regering van de Verenigde Staten. "Niet alleen de V.S. maar de mensheid zelf en onze gemeenschappelijke waarden en vrijheden zijn door de aanslagen aangevallen". De Unie pleitte in de verklaring nog voor een "toepassing ten volle" van "àlle betekenisvolle internationale internationale instrumenten, inbegrepen die inzake de financiering van terrorisme" en voor het inschakelen van de Verenigde Naties.
 
 

 

Rorate Zoeken