Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Roeselare: omgaan met de media

Roeselare: omgaan met de media
ROESELARE (RKnieuws.net) - De dienst parochiepastoraal en de persdienst van het bisdom Brugge organiseren op donderdag 18 maart vanaf 19.30 uur een vormingsavond rond omgaan met de media. De initiatiefnemers richten zich vooral tot pastoors, leden van federale stuurgroepen, teams en raden en andere medewerkers die zich willen bekwamen in het omgaan met de pers en de Kerk aanwezig willen brengen in de media.
Prof. Walrave van het departement communicatiewetenschap van de universiteit Antwerpen verzorgt een referaat over het omgaan met de media. Hij zal het hebben over de noodzaak en verschillende facetten van het communicatiebeleid voor een organisatie en hoe men met planning en een goede mix van middelen (inrterne en externe media) tot een gecoordineerd geheel van communicatie-acties kan komen. Indien deze acties ingebed zijn in een beleid en een plan, kunnen ze elkaar versterken en de kernboodschap van een organisatie duidelijker bij de doelgroepen brengen.

Nadien kunnen de deelnemers kiezen uit een pakket van tien werkwinkels: het opstellen van een persbericht; de organisatie van een persconferentie; het bouwen van een website; een redactieraad voor het parochieblad; omgaan met de media wanneer de pers je verrast; taaltips, interviewstijl; plaatselijk communicatieplan; omgaan met de audio-visuele pers en werken met fotomateriaal.

Dit initiatief gaat door in het Centrum Licht en Liefde aan de Oostnieuwkerksesteenweg 51 in Roeselare. De bijdrage in de onkosten bedraagt 5 euro per deelnemer, te betalen de avond zelf.

Inschrijven liefst voor 5 maart bij de dienst parochiepastoraal, Oostnieuwkerksesteenweg 51, 8800 Roeselare; telefoon 051-26.56.10; fax 051-26.56.11; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken