Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Priester komt om tijdens hulp aan slachtoffers WTC aanval

Priester komt om tijdens hulp aan slachtoffers WTC aanval
Priester Michael F. Judge is dinsdag overleden terwel hij de sacramenten toediende aan de gewonden en stervenden na de aanval op het World Trade Center.
De Ierse fransiscaan was bij de eerste groep brandweerlieden die arriveerde op de plaats van de ramp, vlak na de aanval op de eerste toren van het WTC. Hij begon onmiddelijk de absolutie te geven aan de gewonden. Hij was bezig een stervende brandweerman, die was getroffen
door een vallend lichaam, het sacrament van de zieken toe te
dienen toen de eerste toren instortte, waarbij vele slachtoffers verpletterd werden, waaronder de francisaan zelf.

Michael Judge was brandweeraalmoezenier sinds 1992. Franciscaanse medebroeders lieten weten in een verklaring dat hij stierf terwijl hij deed wat hij hem het meest aan het hart lag, midden tussen de mensen van wie hij het meest hield: de hulpbehoeftigen.
 
 

 

Rorate Zoeken