Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Christenen vieren dit jaar Pasen op dezelfde datum

Christenen vieren dit jaar Pasen op dezelfde datum
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Dit jaar vieren de anglicaanse, katholieke, orthodoxe en protestantse kerken Pasen uitzonderlijk op dezelfde dag. Immers, zowel in de gregoriaanse tijdrekening, die katholieken, protestanten, anglicanen en oud-katholieken hanteren, als in de juliaanse kalender van de orthodoxe Kerken, valt Pasen in 2004 op dezelfde zondag: 11 april.
Het is eerder zeldzaam dat alle christenen in ons land - en in de hele wereld - op die manier de kans krijgen om samen, op een en dezelfde dag, Pasen te vieren. Bovendien maakt de kalender het dit jaar ook mogelijk om in de loop van eenzelfde week zowel het joodse (van 5 tot 13 april) als het christelijke Paasfeest (11 april) te vieren. Dat herinnert de gemeenschappelijke spirituele wortels en laat ook toe de banden met de joodse traditie aan te halen.

De katholieke Kerk roept haar gelovigen op om de Veertigdagentijd, het Paastriduum en de Paastijd te beleven in eenheid met hun zusters en broeders van de andere christelijke kerken.

In Brussel wordt alvast een concreet initiatief gepland: de anglicaanse, katholieke, orthodoxe en protestantse kerken zullen een gezamenlijke gebedswake houden om zo uitdrukking te geven aan een steeds groeiend verlangen naar eenheid. Het Interkerkelijk Comité voor Brussel organiseert deze gebedswake op zaterdag 3 april 2004 om 20 uur in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken