Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Franse bisschoppen schrijven brief over verkiezingen

Franse bisschoppen schrijven brief over verkiezingen
PARIJS (RKNieuws.net) - De Franse bisschoppen hebben een brief geschreven naar aanleiding van de kantonale, regionale en Europese verkiezingen, onder de titel ´Een oproep tot solidariteit en rechtvaardigheid´.
In de brief wijzen de Franse bisschoppen erop dat deze verkiezingen verregaande gevolgen hebben voor het dagelijkse leven van alle Fransen. "Een echte lokale, regionale en Europese politiek kan niet voorbijgaan aan de wanhoop van vele mensen rond de tewerkstelling van jongeren en de gevolgen van industriele herstructureringen voor de mens". Volgens de Franse bisschoppen is dat een realiteit waarmee alle politieke fracties geconfronteerd worden en waarrond solidariteit moetgeorganiseerd worden.

De Franse bisschoppen hebben in het bijzonder aandacht voor de komende Europese verkiezingen: "We staan op de vooravond van belangrijke beslissingen die verregaande gevolgen hebben voor de toekomst. Deze Europese verkiezingen zijn bepalend voor het leven van de toekomstige generaties". Daarbij verwijzen ze naar de globalisering en de migrantenstroom en pleiten ze voor een evenwicht op de verschillende machtsniveau´s, waarbij een evenwicht wordt gevonden tussen ´jaloers protectionisme´ en een ´ongeremd liberalisme´. De bisschoppen wijzen er ook op dat het ethisch en spiritueel perspectief geneutraliseerd dreigt te worden in naam van de vrije markt en de economische vooruitgang.

"We moeten ons bewust zijn van de gevolgen van onze politieke keuzen. Het Evangelie van Christus is de inspiratie van de sociale ethiek van de Kerk. Dat roept ons op om waakzaam te zijn en te getuigen van de zin van de Schepping en van de menselijke solidariteit, bij onze economische keuzes". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken