Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Aan Tafel" aan tweede editie toe

BRUSSEL (RKnieuws.net) - "Aan tafel" kent weldra zijn tweede editie. Zaterdag 28 februari wordt voor velen opnieuw een dag van vasten en waken. Op de eerste zaterdag van de veertigdagentijd worden we ‘aan tafel’ geroepen, niet voor een lekker etentje, maar om op een dieper niveau voedsel tot ons te nemen. Voedsel voor het hart dus, want een mens leeft ‘niet van brood alleen’.
Hebben we iets te betekenen in de samenleving? Staan we voor iets? Zijn we solidair? Doen we wat we zeggen? Om op deze vragen een antwoord te zoeken, zullen mensen op twaalf plaatsen in Vlaanderen bijeenkomen, van 9.30 tot 17 uur. Vanaf 10 uur wordt er elk uur een korte impuls gegeven. Het accent ligt op de innerlijke verwerking ervan. Om 16 uur wordt de dag besloten met een krachtige viering.

Het initiatief wordt georganiseerd:

-bij Stadspastoraal aan de St.-Jacobsmarkt 43 in 2000 Antwerpen; inschrijven bij Annemie Luyten, zelfde adres, tel: 03 234 05 11

- in het Gemeenschapshuis in de Gisleinstraat 44 in 1020 Brussel; inschrijven bij Pol Arnauts, F.Sterckxstraat 58 in 1020 Brussel, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- in het bisschoppelijk seminarie aan de Biezekapelstraat in Gent; inschrijven bij Dries Van Ootegem, Pastoor Moernautstraat 20 in 9921 Vinderhoute; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-in het PIC aan de Tulpinstraat 75 in 3500 Hasselt, inschrijven bij Marjet Haels, zelfde adres, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- in het ontmoetingshuis Zondauw, Kapelsesteenweg 170 in 2920 Kalmthout, inschrijven bij Josée Rombouts, Missiehuis 46, 2920 Kalmthout, tel: 03 666 57 41

- in het Sancta Mariainstituut, Pater Damiaanstraat 1 in 2460 Kasterlee, inschrijven bij Piet Janssen, Boslaan 25 in 2460 Kasterlee, tel: 014 85 00 15

- in de Oude Abdij, Abdijdreef 22 in 3070 Kortenberg, inschrijven op hetzelfde adres, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- aan de KULAK, Hal A, Etienne Sabbelaan 53 in 8500 Kortrijk, inschrijven bij Guido Cooman, zelfde adres, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- in Ter Loo, Torhoutsesteenweg 56 in 8210 Loppem, inschrijven bij Luc Decuyper, zelfde adres, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- bij de Zusters van Overijse in de De Merodestraat 41 in 2800 Mechelen, inschrijven op hetzelfde adres, tel: 015 20 19 32

- in de Pastoor Van Arskerk, Watermolenwijk in Belsele, inschrijven bij Jozef & Tilly Hertsens-De Maesschalck, Weverstraat 87 in 9100 Sint-Niklaas, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- in het Parochiecentrum Onze-Lieve-Vrouw, Wommelgemsesteenweg 34 in 2110 Wijnegem, inschrijven bij Simonne Laurijssen, Beemdenlaan 71 in 2900 Schoten, tel: 03 658 94 12

Wie op een van deze plaatsen wenst aan te sluiten, dient om praktische redenen vooraf in te schrijven op het bijvermelde telefoonnummer of e-mailadres.
Velen zullen ook thuis meedoen, in het gezin of in een kleine gemeenschap. Hiervoor is een brochure beschikbaar, met allerlei teksten en impulsen, ook voor kinderen. Thuisvasters kunnen bovendien de slotviering bijwonen op een van de locaties waar men in groep vast (ter plekke aanmelden tussen 15.45 en 16 uur).

‘Aan Tafel!’ is een gemeenschappelijk initiatief van Broederlijk Delen, Caritas Internationaal Hulpbetoon, Kerkwerk Multicultureel Samenleven, Missio, Pax Christi Vlaanderen, Welzijnszorg en diverse diensten Parochiepastoraal van de Vlaamse bisdommen.
Meer info op de websites www.kerknet.be/verkondiging, www.broederlijkdelen.be en www.paxchristi.be. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken