Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuws voor priesters per SMS

Nieuws voor priesters per SMS
BRUSSEL (KerkNet/SIR) - Het Spaanse bisdom op de Canarische eilanden heeft de start aangekondigd van een nieuwsdienst per SMS voor priesters.
De berichtjes kunnen telkens maximaal 160 lettertekens bedragen. Volgens het persagentschap SIR is het bisdom al langer de pionier van de Spaanse katholieke Kerk met betrekking tot de nieuwe media en sociale communicatie.

Ook deze nieuwe dienstverlening start op initiatief van de diocesane dienst voor de sociale communicatie. Volgens het bisdom werkt deze nieuwe service kostenbesparend en kan men zo vrijwel alle parochiepriesters bereiken en up to date houden.

Het initiatief kreeg de naam infomovil. Het zal vooral gebruikt worden om dringend diocesaan nieuws te communiceren. Priesters moeten zich vooraf inschrijven, maar ze kunnen zich wel gratis aansluiten.
 
 

 

Rorate Zoeken