Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Australië wil Wereldjongerendagen 2007 organiseren

Australië wil Wereldjongerendagen 2007 organiseren
BRUSSEL (KerkNet/Fides) - Terwijl we ons al volop voorbereiden op de komende Wereldjongerendagen van 2005 in het Duitse Keulen, kondigen de Australische katholieke bisschoppen aan dat ze bereid zijn de volgende editie van de WJD in 2007 te organiseren.
Dat meldt het persagentschap Fides. De bisschoppen formuleerden het voorstel op het einde van hun plenaire vergadering die onlangs in Sydney plaatshad. Ze hebben hierover ook een officiële aanvraag ingediend bij de Pauselijke Raad voor de Leken.

Ook Zuid-Afrika en Bolivia hebben zich al kandidaat gesteld voor de WJD van 2007. Toch menen de Australische bisschoppen dat ze met Sydney een goed alternatief bieden: de stad organiseerde in 2000 de Olympische Spelen en in 2003 werd er tevens het wereldkampioenschap rugby georganiseerd. "Dat bewijst dat de stad wereldgebeurtenissen kan organiseren".

De Australische bisschoppen hebben bovendien de steun van politici van de verschillende partijen: "Sydney zou een fantastische stad zijn voor de Wereldjongerendagen, een gebeurtenis die jonge pelgrims uit heel de wereld naar Australië brengt".
 
 

 

Rorate Zoeken