Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bejaardenverzorger evangeliseert via e-mail

Bejaardenverzorger evangeliseert via e-mail
BRUSSEL - Kris De Vleeschouwer (38) is bejaardenverzorger bij zwaar dementerenden. In zijn vrije tijd verstuurt hij per e-mail bijbelcitaten naar belangstellenden. Hij wil ze daarmee steunen en aanzetten tot de kern van hun leven door te dringen.
In een gesprek met het Vlaams christelijk opinieweekblad Tertio zegt de man, gehuwd en vader van twee kinderen, dat het internet een medium is als een ander om het woord van God de wereld in te sturen. "Ik ben niet professioneel met de bijbel bezig, maar het is voor mij meer dan een hobby. Ik lees daar dagelijks in omdat ik geloof dat dit boek voedsel is voor de geest. Ik beleef de bijbel als een richtingwijzer in mijn leven, het ontmoeten met Christus zelf. Wat me daartoe zo aantrekt, is dat het het Woord van God zelf is. De bijbel lezen betekent God ontmoeten en je door Hem laten omhelzen".

De Vleeshouwer stuurt nu al bijbelcitaten naar 140 geintereseerden. En allle dagen komen er geinteresseerden bij. Geregeld krijgt hij reacties op zijn initiatief. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar bijbelteksten die mensen aanmoedigen in hun christen-zijn, citaten die aanzetten tot een diepere godsontmoeting, die hen bemoedigen, steunen en hen naar de kern van hun mens-zijn brengen.

Wie graag dagelijks een bijbelcitaat in zijn mailbox krijgt, meldt zich bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken