Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

The Passion of the Christ op nummer 1 in Amerikaanse bioscopen

<i>The Passion of the Christ</i> op nummer 1 in Amerikaanse bioscopen
LOS ANGELES (RKnieuws.net) - The Passion of the Christ breekt alle records in de Verenigde Staten. De film is dit weekend gestegen naar de eerste plaats in de Amerikaanse 'box office'. De film brengt meer geld binnen dan de rest van de top 10 films bij elkaar, zo blijkt uit de recente cijfers.
Naar verwachting zal de weekendopbrengst van de film over de laatste 12 uren uit het leven van Jezus Christus zo'n 76,2 miljoen dollar bedragen - een record voor een film die in februari in première gaat.

In totaal heeft de film sinds aswoensdag al 117,5 miljoen dollar opgebracht. Naar verluid heeft Gibson 25 miljoen dollar van zijn eigen kapitaal in de film geïnvesteerd.

De controverse over de film was een geliefd onderwerp voor grappen tijdens de presentatie van de uitreiking van de Oscars afgelopen nacht in Hollywood. The Passion of the Christ gaat in België op 7 april en in Nederland op 1 april in première. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken